Leuk dat je hier een kijkje neemt!

Ik startte in 2020 mijn Praktijk Vita Affectum. Wat Latijns is voor leven vanuit je gevoel.

Op 30 augustus 2023 veranderde ik mijn bedrijfsnaam in ChantalJansen.com. Omdat ik zo ontzettend veel interesses en passies heb en ook veel verschillende dingen doe was het lastig een nieuwe bedrijfsnaam te bedenken. Maar ik bedacht me dat het tijd werd volledig voor mijzelf te gaan staan, zodoende werd het ChantalJansen.com. Ik ben heel blij met deze wijziging. Lees gauw verder of luister naar mijn podcasts....

Chantals Psychologie van het gevoel podcast, van mijn geboorte tot de geboorte van Vita Affectum


Ik ben opgegroeid op een boerderij en had een fijne jeugd. Alhoewel ik op de middelbare school niet echt op mijn plek was. Eigenlijk had ik daar gewoon een rottijd. Ik hoorde niet bij alle populaire groepjes en voelde me daar eenzaam. Ik bleef zitten in Havo 4, ik had mijn prioriteit toen vooral in feestjes vieren (ik had het dus eindelijk wel leuk), en leerde later mijn passie kennen. Dat was toen ik op aanraden van mijn moeder reageerde op een vacature voor vakantiewerk in een verzorgingshuis, ik kreeg daar een vakantiebaantje. En eerlijk het leek me in eerste instantie verschrikkelijk om daar te werken, maar onverwachts werd hier wel mijn passie voor het werken met mensen geboren.

Ik volgde de opleiding Social Work. Hierna heb ik jaren in de psychiatrie gewerkt. Na de geboorte van mijn middelste zoon ben ik de opleiding praktijkondersteuner huisarts Geestelijke gezondheidszorg gaan doen. In deze functie ben ik ook diverse jaren werkzaam geweest.

Hierin miste ik de focus op verbinding tussen verstand en gevoel. En het oog hebben voor trauma. Ik vond dat dat anders moest kunnen. Ik zag hier vooral veel (jonge) vrouwen en moeders mee worstelen. Ik zag ook veel gedrag wat niet begrepen werd. Gedrag is zo logisch, alleen moet je het wel zien. 

Ik besefte me pas voor het eerst toen ik halverwege de 30 was dat ik eigenlijk heel gevoelig ben. En eigengereid ;-). Ik werd vroeger ook niet altijd begrepen. Maar het was wel mijn 'normaal'. Dat maakt dat ik ook veel affiniteit voel met kinderen waarvan het gedrag niet begrepen wordt.

Maar ook dat ik moeite had mezelf staande te houden in de maatschappij. Mijn gevoelige kant liet ik zelden zien, want in deze maatschappij wordt je geacht sterk te zijn. Ik heb veel moed en kracht, maar geloof dat gevoeligheid ook mijn kracht is. Die gebruik ik nu ook in mijn werk en dat is zo waardevol. 

Afbeelding invoegen

Zelf ben ik moeder van drie zonen. Moeder worden was een prachtige en overweldigende ervaring. Het was niet alleen een roze wolk. Niet alles verliep vlekkeloos, maar ik vertrouwde op mijn gevoel en moederlijke intuïtie

Ik begreep alleen niet altijd het gedrag van mijn kinderen.  Ik wilde graag dat het harmonieus was thuis, maar dat was het ook vaak niet.  Omdat ik het gedrag van mijn kinderen niet begreep. Ze hadden niet altijd vertrouwen in zichzelf, maar spiegelde eigenlijk alleen maar mij omdat ik niet vertrouwde op mezelf. 

Ik had een ontzettend drukke baan en ging gehaast door het leven. Lijstjes afstrepen had prioriteit. Ik leefde vanuit mijn hoofd, mijn gevoel deed er nauwelijks toe. Tot ik op een gegeven moment besefte dat het zo niet meer verder kon. Ik wilde niet alleen tevreden zijn met mijn leven, ik wilde ook weer gaan genieten.  Er kwamen talloze opleidingen op mijn pad de afgelopen jaren. Die me vooral leerde voor mezelf te gaan staan. 

Ik had de moed voor mezelf te kiezen en niet alleen maar meer anderen te pleasen zoals ik altijd al deed. Niet meer alleen gejaagd leven, maar voelen waar ik blij van wordt. Dat is zo'n groot verschil. Ik heb mijn baan als POH-GGZ achter me gelaten en ben werkzaam in mijn eigen praktijk Vita Affectum, verbinding met je gevoel.  Niet alleen vanuit het hoofd leven, maar verbinden met je gevoel! Wat nu ChantalJansen.com is, sinds 30/8/2023.

Naast het werk in mijn praktijk ben ik mede-eigenaresse van het Betuwse MamaCafé. 


Samen met Lisanne van Hattem (draagconsulente)
ben ik eigenaresse van het Betuwse MamaCafé.
  Afbeelding invoegen

In 2022 hebben wij hebben Het Betuwse MamaCafé opgericht, de plek waar je als ouder welkom bent met je kinderen. Waar je gezellig een kop thee kan drinken met andere moeders. Een plek waar je kunt verbinden en een luisterend oor vindt. 

HET BETUWSE MAMACAFE

Sinds mei 2023 ben ik ook werkzaam als docent Maatschappelijke Zorg op een MBO waar je versneld opleidingen kunt doen. Ik word er ontzettend blij van zoveel verschillende dingen naast elkaar te mogen doen!

Studie- en beroepsfeiten op een rij ;

> In 2008 afgestudeerd aan de HBO-opleiding Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.  Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken als begeleider in de Psychiatrie. Diverse cursussen gevolgd over de volgende onderwerpen ; autisme, medicatiegebruik, psychopathologie, rehabilitatie, suïcide en nog veel meer.

> In 2014/2015 volgde ik de opleiding Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. Ik ben jaren werkzaam geweest in deze functie. Hierbij heb ik ook diverse scholingen, cursussen en symposia gehad. Onder andere over ; ACT (Acceptance en Commitment Therapy), Oplossingsgerichte therapie, Systemisch werk, Transactionele analyse en over Rouw en Verlies. 

> Van 2020 tot 2023 volgde ik de volgende opleidingen ; Babybehoefte in Kaart,  Geboorte in Kaart, Geboortetraumaconsulent. Geboortetraumatherapeut, Energetisch Gezinstherapeut, NEI (Nieuw Emotioneel Inzicht), Familieopstellingen, Nine Star Ki coach en Nieuw Systemisch werk. Onlangs ronde ik de opleiding Persoonlijk Intuïtief Leiderschap af.

> In oktober 2023 ben ik gestart met de opleiding onderwijsprofessional.