Afbeelding invoegen
 

 

Luister steeds minder naar anderen en steeds meer naar jezelf, dat is wat ik jou gun. Jezelf serieus nemen en echt voor jezelf gaan staan als vrouw en als moeder!

We bezitten zoveel innerlijke wijsheid en ik geloof dat we er zoveel meer op mogen vertrouwen. Ik, Chantal, ben er voor de gevoelige vrouw en moeder die haar gevoeligheid als kracht mag gaan zien en haar kwaliteiten volledig mag benutten. Ik gun het jou! Vanuit jouw passie leven.

Ik support jouw een fijner leven te leiden in verbinding met je gevoel. Te vertrouwen op jezelf, je intuïtie. Je hart te volgen. Te verbinden met jezelf en anderen. Te staan voor jezelf en je kwaliteiten. Ik begeleid je met mijn expertise aangaande het moederschap door eigen ervaring, opgedane kennis en wijsheid, maar ook aangaande persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling.

Ik geef je unieke inzichten in gevoel en gedrag.

 
INDIVIDUELE SESSIES
 
Per januari 2024 zal ik voor onbepaalde tijd geen individuele sessies meer inplannen. Wel gebruik ik op verzoek al mijn kennis voor workshops, trainingen en vriendinnenavonden.
 

 
Voor sessies stem ik me altijd af op wat jij wil en op wat ik denk dat jou het beste helpt. 
 
 

 * Moeder worden, geboorte en moederschap (geboortetraumatherapie). 
 
Vol vertrouwen moeder zijn. Vertrouwen op je moederlijke intuïtie. Dat klinkt fijn, maar is vaak niet het geval. Ik zie hier zoveel moeders mee worstelen. Je hebt bijvoorbeeld last van schuldgevoelens naar je kinderen toe. Je bent onzeker in het moederschap. Je vindt dat je het niet goed genoeg doet, je op diverse vlakken faalt. Dat kan anders. Daar help ik jou bij!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Verdriet, schuldgevoelens en vermoeidheid kunnen bijvoorbeeld het resultaat zijn van een bevalling die verre van verliep van hoe jij het voor je gezien of gewenst had. 

Mogelijk was er veel stress in de zwangerschap. Alles wat er gebeurt rondom conceptie, zwangerschap, bevalling, kraamtijd en daarna heeft impact op hoe jij als moeder bent. Op hoe jij je voelt in het hier en nu, maar ook jaren na de bevalling kun je daar nog klachten van hebben. Denk aan overbelasting of somberheid. 

Helaas is dat niet iets wat zomaar verdwijnt, maar iets wat je leven lang invloed heeft. In mijn vorige werk als praktijkondersteuner GGZ sprak ik geregeld moeders van 80 of 90 jaar die nog te lijden hadden onder de impactvolle geboortes van hun kind. Wat het de moeite waard maakt hier aandacht aan te besteden, een investering voor je leven. Ik ondersteun ook vrouwen en moeders die opzien tegen een (volgende) bevalling of daar onzeker over zijn. Hier heb ik al meerdere vrouwen en moeders succesvol in mogen begeleiden. 


Het moederschap combineren met alles wat je eerder al deed is geen makkie. Dat doe je niet even zomaar.

Het is een uitdaging, waarbij je het uit het oog kunt verliezen goed voor jezelf te zorgen. Mij leek dit ook onmogelijk goed voor jezelf te blijven zorgen, maar het kan. Daar help ik jou ook graag bij. Er lopen ontzettend veel moeders vast in het werkende leven, dat kan anders als je steeds af kunt stemmen op jezelf. En kunt doen wat voor jou goed voelt en waar jij blij van wordt.

Ik stem af op wat jij nodig hebt. In een paar sessies help ik jou de moeder te zijn die je wenst. Om je nare bevallingservaring te verwerken of om het vertrouwen in het moederschap te hervinden. Te vertrouwen op je moederlijke intuïtie. Verdriet over bijvoorbeeld een pittige bevalling er te laten zijn, maar het ook als een ervaring te gaan zien die je geholpen heeft te groeien en krachtiger te zijn. Of vol vertrouwen een volgende zwangerschap of bevalling tegemoet te gaan. Om jouw hier goed bij te kunnen helpen ben ik opgeleid als Geboortetraumatherapeut door Brun Kuipers van de Geboortespecialist. 

***Ervaringen van moeders naar aanleiding van gesprekken die ze bij mij hadden***

Moeder (35 jr.)

" In het herstelgesprek bespraken we een aantal specifieke situaties uit het verleden die veel negatieve emoties bij mij opriepen. Mij werd gevraagd wat ik anders zou willen zien in deze situaties. Terugdenken roept voor mijn gevoel nu minder sterke emoties op dan voorheen. Het herstelgesprek heeft me geholpen dingen onder woorden te brengen en zodoende ook te verwerken.

 Moeder (30 jr.)

" Toen ik net moeder geworden was vond ik het lastig te vertrouwen op mezelf. Het herstelgesprek heeft geholpen om te achterhalen waar dit vandaan kwam en hoe ik op mijn moedergevoelens kon vertrouwen. Het voelde soms alsof ik in twee werelden leefde, het heeft mij weer tot een geheel gebracht. Ik kan het iedere kersverse moeder aanraden. Of je nu veel of weinig hobbels ervaart, het brengt je dichterbij jezelf. "

Moeder (32 jr.)

"De gesprekken zijn fijn en het voelt open bij je. Je werkt ook vanuit de behoefte die er bij mij op dat moment is. Daar speel je op in en dat helpt voor mij meer te vertrouwen op mijn moederlijke intuïtie. "

Moeder (32 jr.)

"Soms heb je gewoon een beetje hulp nodig om jezelf weer terug te vinden. Onlangs heb ik mijn therapie afgerond bij Chantal. Door de therapie heeft ze mij doen inzien dat ik veel meer in mijn mars heb dan ik denk. Ik voel me hierdoor een betere vrouw, moeder en sta veel sterker in mijn schoenen. Ik weet nu wat ik wil in mijn leven. Wat mij wel energie geeft en dat ik altijd op mijn intuïtie moet vertrouwen. Chantal heeft ervoor gezorgd dat mijn vuur weer is gaan branden."

* Systemisch werk
 
Het is geweldig wat je allemaal met systemisch werken kunt doen en in gang kunt zetten. Hiermee kun je de dingen zichtbaar maken die zich als patronen door de generaties heen verankerd hebben in jou, maar niet (meer) dienend zijn voor jou. Het klinkt misschien vaag, maar het werken hiermee is pure magie.
 
We kunnen werken met jouw vorige generaties. Op je moeder- en vaderlijn.
We kunnen zichtbaar maken wat jou daar belemmert. Want wist jij dat je belemmerende patronen, overtuigingen en gebeurtenissen maar liefst 7 generaties met je mee kan dragen?? Je grootmoeder die zich eenzaam voelde kan het voor jou lastig maken je te verbinden met andere mensen. Of je overgrootvader die altijd maar werkte en geen aandacht gaf aan zijn emoties kan erbij bij jou voor zorgen dat je altijd maar werkt en doorgaat en moeilijk in verbinding komt met je gevoel. Luister hier mijn podcast over het systemisch werken.
 

Hoe is het gesteld met jouw innerlijk kind? Het blije meisje in jou?
Mag er nog speelsheid en plezier zijn in jouw leven? Of heb je dat ergens uitgeschakeld en mag dat er niet meer zijn? Hier kan ik mee aan de slag door te kijken naar jouw eigen conceptie, periode bij je moeder in de buik, geboorte, kindertijd, puberteit en als volwassene. Om naar je pure kindsdeel te kijken, naar de pijn die je als kind opliep, je overlevingsdeel en je volwassen deel.  We gaan weer contact maken met het pure deel in jouzelf, zodat je de fijnste versie van jezelf mag en kunt zijn.
 
 
Met mijn opstellingsmateriaal kunnen we gemakkelijk neerzetten wat er speelt bij jouzelf of in je gezin. Wat belemmert of blokkeert jou?
 Ben jij klein of groot? Neem jij je eigen plek in? Wat zijn kwaliteiten die je veel meer mag benutten? Het is zo fijn dat een schijnbaar simpele opstelling dit zo inzichtelijk maakt. Heel praktisch kun je ook kijken naar hoe zit met mijn gezin aan tafel. Dat vertelt je al veel over de onderlinge verhoudingen. Zo zitten jongste kinderen vaak aan de kop van de tafel, omdat ze geholpen moeten worden met eten. Toch blijven ze als dat niet meer nodig is hier toch vaak zitten. Terwijl dit eigenlijk een leidende positie is. Een positie die niet aan een kind toebehoort, maar een ouder. Verschuivingen doen in de positie aan tafel kan zoveel verschil maken. Het zorg voor minder conflict en meer rust.
 
Zielssystemisch werken, er ging een wereld voor mij open. Dat blokkades zich niet alleen kunnen bevinden in je huidige leven door middel van trauma, in je vorige generaties, maar ook in vorig levens.
Door middel van aardings- en ademhalingsoefeningen kunnen we een kijkje nemen in jouw vorig levens. Door te kijken waarom situaties je nu zo triggeren of waarom bepaalde personen dat doen voor jou. Zo deed ik voor mezelf ooit een sessie waarbij een vrolijke vrouw was die vrij door het leven ging, maar er alternatieve ideeën op nahield. Die werden in die tijd niet getolereerd, dus ik werd opgesloten en uiteindelijk opgehangen. Toen ik daar aandacht aangaf voelde ik me zo vrij, maar hielp het me vooral me veel vrijer uit te gaan spreken. Hoe mooi is dat? 

 
NEI  sessies (Nieuw Emotioneel Inzicht)
 
Ofwel Neuro Emotionele Integratie
 
Wat ligt er in jouw psycho-energetisch opgeslagen wat je belemmert? Welk oud zeer is weggestopt zonder dat je het weet maar wat jouw toch last geeft? Dit kunnen we op een vriendelijke wijze weg nemen. Met behulp van de biotensor.  

Alles wat we mee maken slaat zich op in ons lichaam. De nare dingen kunnen we me ons mee blijven dragen als we ze niet verwerken. Plus soms ook allerlei narigheid van vorige generaties. Dat nemen we mee zonder dat we ons daar altijd bewust van zijn. Als een gevoel niet gesnapt wordt slaat ons onderbewustzijn dat op. Deze gevoelens of onverwerkte emoties zorgen voor onrust, energieverlies en allerlei andere klachten.

"Met NEI kun je deze oude onopgeloste emoties aan het licht brengen en ze vervolgens verwerken. Je hoeft ze niet te herbeleven. Dat leidt tot ontspanning en rust. Meer verbinding met je gevoel en luisteren naar je intuïtie en innerlijke wijsheid."

Vanuit de NEI kijken we of er verstoringen zitten op de vijf elementen ; vuur, aarde, metaal, water en hout. We kijken naar waar er verstoringen zitten. In een vorig leven, vorige generatie, conceptie, zwangerschap, geboorte, in je kindertijd of volwassen leven. We kijken op welk orgaan de onverwerkte emoties zich opgeslagen hebben en welke emotie dat dan is. 

En eerlijk, ik was eerst wel wat sceptisch over of dit iets was waarmee ik wilde werken. Maar ik heb er zulke prachtige resultaten van gezien dat ik hier graag mee aan de gang ga. Want dat past 100 procent bij mij, trauma op een vriendelijke manier verwerken. Hieronder kun je terugzien hoe zo'n NEI sessie in zijn werk gaat.

 

 
Geboortepsychologie

Hoe je geboren bent bepaalt hoe jij of je kind in het leven staat. Of dat vanuit zelfvertrouwen is of niet. Ik laat je de invloed zien van je geboorte en hoe je meer oog kunt hebben voor je eigen behoeften en die van je kind. 

Je kunt net zoals ikzelf snel geboren zijn en in dito tempo door het leven gaan. Balans tussen in- en ontspanning is dan van belang. Of na een miskraam geboren zijn, wat kan maken dat je moeite hebt je plek in te nemen. Of je bent als tweeling gestart in de baarmoeder en alleen geboren. Een intens verlies wat je hele leven impact heeft.

"Hoe jij verwekt bent, hoe jij de periode in de buik van je moeder ervaren hebt, hoe je geboren bent en hoe de eerste maanden na jouw geboorte waren zijn de blauwdruk van je leven. Het vertelt heel veel over hoe jij in het leven staat."


Afbeelding invoegen

Wist je dat ;

-         Een kind wat ingeleid is niet graag opgejaagd wordt? Dan wil je de dingen op je eigen tijd en tempo doen. Daar heeft je kind bij de geboorte immers  niet de gelegenheid voor gekregen en dat draagt het nog altijd met zich mee. 

-         Je als kind snel geboren bent, je dat tempo blijft hanteren in je huidige leven? Het is van belang te kijken naar in-en ontspanning. De balans is enorm van belang.

-           Dat je bij een navelstrengomstrengeling vaak intense angst kan zien bij je kind? Angst voor door het gat duiken bij zwemmen bijvoorbeeld?

-          Dat je bij een geboorte met behulp van een vacuümpomp boosheid kan terugzien? Je kind startte zelf met geboren worden, zat vervolgens vast en kon het niet zelf afmaken. Die teleurstelling of woede daarover zie je vaak terug in de rest van het leven.


     
 

 
Het is zo waardevol om te weten en snappen hoe groot de invloed van jouw start is!
 
Nine Star Ki
 
Wat mij betreft de methode om je inzicht te geven in je persoonlijkheid!
 
Nine Star Ki is een Chinees Astrologische zienswijze die beschrijft hoe jij in elkaar steekt. Op basis van je geboortedatum kun je uitrekenen welke elementen en getallen jouw persoonlijkheid typeren. En dat kan ook voor je kind, wat heel veel inzicht geeft in gedrag. 

Ieder jaar staat er een element plus getal centraal. Vanaf 22 januari 2023 leven we in een hout 4 jaar. En zo tellen we terug naar 1 (water) waarna de cyclus weer bij 9 (vuur) begint en zo weer aftelt. Zo doorlopen we steeds de cyclus van 9 jaar.

Het eerste element en getal staan voor wie jij in essentie bent. Het is je persoonlijkheidselement. Dit is jouw unieke vorm. Jouw denken, voelen, zijn en handelen.

Het tweede element en getal staan voor jouw denken en voelen. Tevens is dat hoe je opgroeit als persoonlijkheid, dan zit je in je tweede getal. Rond een jaar of 7 a 8 verschuift de focus meer naar je eerste getal. Rond je 18e jaar zul je meer vanuit je eerste getal leven, maar je denken en voelen blijft ook gekenmerkt door dit tweede getal. Zeg maar je interne belevingswereld. In dit tweede getal ligt de grootste ontwikkelingsmogelijkheid.

Het derde element en getal laat zien hoe jij op anderen overkomt. Hoe zien zij jou. Het geeft tevens je richting en handelen aan. Het geeft aan of je gemakkelijk in beweging komt of juist niet.


 

Korte uitleg van de 5 elementen

Water:  Staat voor wijsheid, intuïtie en diepgang. Mensen met dit element zijn vaak introspectief en gevoelig voor de emoties van anderen.

Hout: Staat voor groei, creativiteit en aanpassingsvermogen. Hout-mensen zijn vaak enthousiast en sociaal, met een sterke drang om te vernieuwen.

Vuur: Staat voor passie, inspiratie en expressie. Vuur-mensen zijn energiek, charismatisch en houden van avontuur en uitdagingen.

Aarde: Staat voor stabiliteit, betrokkenheid en zorgzaamheid. Aarde-mensen zijn doorgaans betrouwbaar, praktisch en hebben een natuurlijke neiging om anderen te ondersteunen.

Metaal: Staat voor precisie, vastberadenheid en organisatie. Mensen met het metaal-element zijn meestal analytisch, gedisciplineerd en hebben een scherp oog voor detail.

De elementen plus getallen ;

Aarde 2, 5 en 8.

Aarde 2 is stabiel en zorgzaam. Doelgericht.

Aarde 5 kent ups en downs, maar is ook een zeer sterke persoonlijkheid.

Aarde 8 draait vaak achtjes in zijn hoofd en heeft veel innerlijke wijsheid.


Metaal 6 en 7.

Metaal 6 is geen volgend type met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Houdt van orde.

Metaal 7 is iets vrijer en losser als metaal 6. 

Metaal 7 is charmant en houdt van mooie dingen. 


Water 1. Water is intuïtief, gevoelig en eigenwijs.


Hout 3 en 4.

Hout 3 heeft veel energie en altijd nieuwe ideeën.

Hout 4 heeft een rijke fantasie en kan situaties van verschillende kanten bekijken.


Vuur 9. Vuur is vol passie, energiek en actief.


Welk getal staat in welk jaar centraal?

Dit getal typeert de persoonlijkheid. Het is wat je uniek maakt en hoe je bent in denken, voelen, zijn en handelen.

2009 van 26/1      Vuur 9

2010 vanaf 14/2   Aarde 8

2011 vanaf 3/2     Metaal 7

2012 vanaf 23/1   Metaal 6

2013 vanaf 10/2    Aarde 5

2014 vanaf 31/1    Hout 4

2015 vanaf 19/2    Hout 3

2016 vanaf 8/2      Aarde 2

2017 vanaf 28/1    Water 1

2018 vanaf 16/2    Vuur 9

2019 vanaf 5/2      Aarde 8

2020 vanaf 25/1    Metaal 7

2021 vanaf 12/2    Metaal 6

2022 vanaf 1/2      Aarde 5

2023 vanaf 22/1     Hout 4

2024 vanaf 10/2     Hout 3

2025 vanaf 29/1     Aarde 2

2026 vanaf 17/2    Water 1

Nine Star Ki is trouwens ook een geweldige tool om de interactie binnen een gezin te bekijken. Waar dagen jullie elkaar uit? Waar steunen jullie elkaar? Waar liggen uitdagingen? Wat helpt jullie om meer verbinding te krijgen? Met Nine Star Ki geef ik je hier gemakkelijk inzicht in.

Op TikTok leg ik je ook alles uit over Nine Star Ki op mijn account @chantaljansen_com.

Chantal Jansen (@chantaljansen_com) | TikTok 

 
* Maya Wijsheid
 
Nadat ik veel geleerd had over geboortepsychologie en Nine Star Ki kwam ik aan aanraking met de Maya Wijsheid. Ik ben niet diegene die je gaat vertellen hoe dit allemaal ontstaan is, maar ik geef je hier wel heel graag inzicht mee in jouzelf. Want dat deed het bij mezelf ook, inzicht geven, veel herkenning en een oh yes gevoel!! 
 
Kort uitgelegd heb je in de Maya Wijsheid een geboortezegel, toon en levenspad. Het geboortezegel vertelt je wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Waar jij goed in bent, wat je lastig vindt. Er zijn 13 tonen die verbonden zijn aan de creatiecyclus. Jij hebt daar een unieke toon van die ook weer veel verteld over hoe jij in het leven staat. Hoe jij de dingen doet en of je profiteert van jouw unieke toon. Of misschien wel stagneert. En dan is er nog jouw levenspad. Het vertelt je welke weg jij mag volgen in het leven. Wat je moeiteloze zijn is en je schaduwkant. 
 
Hier zie je mijn Maya Wijsheid geboortezegel, toon en levenspad. 
 
Bron ; Maya Wijsheid app.
 
Er zijn 20 geboortezegels en 20 levenspaden. De geboortezegels doorlopen steeds de 4 kleuren die centraal staan in de Maya Wijsheid. Rood, Wit, Blauw en Geel. De levenspaden duren steeds 13 dagen, waarna er weer een nieuw levenspad volgt. In het levenspad doorlopen we steeds de 13 tonen, waarbij je steeds de mogelijkheid hebt iets nieuws te creëren. Oude patronen los te laten, liever voor jezelf te zijn, meer volgens jouw passie te gaan leven enzovoorts. Zo mooi als je daarvan mag gaan profiteren. 
 
Rood staat voor een nieuw begin, buiten de gebaande paden treden. 
Wit voor de essentie zien en afstand nemen. 
Blauw voor transformeren en veranderen.  
Geel voor verbinden met jezelf en anderen. 
 
Ik ben diep onder de indruk van welke inzichten dit mij gaf. Blauwe Storm staat voor transformeren en vernieuwen. Daar herken ik mij zo in. Dat is soms ook lastig voor mijzelf, maar het helpt me als ik in alle onrust bij mezelf kan blijven.  En het is natuurlijk ontzettend mooi wat ik allemaal in beweging kan zetten, dat is mijn kracht. Toon 6 kan goed organiseren, regelt alles als vanzelf. Het zorgt dat ik altijd nieuwe ideeën heb en mogelijkheden zie. Dat ik dingen probeer te veranderen waar nodig en verbeter. Mijn levenspad van Witte Tovenaar staat voor luisteren naar het weten van je hart. Ik mag mijn potentieel inzetten voor ieders belang. Dit is een ultra korte weergave, maar zo treffend. Wil jij dit ook weten van jouzelf? Uitleg hierin en gelijk opstellingen mee doen? Je bent van harte welkom voor een sessie. 
 
Deze zienswijze helpt ook inzicht te geven in wat jouw kinderen je brengen. Wat ze bij jou in beweging zetten. Welke energie er tussen jullie is. Magisch!! 
 
Beluister hier mijn podcast over Maya Wijsheid.
 

Ps. Sessies kunnen zowel online als offline plaats vinden!

Afspraak plannen  
Of misschien is dit meer iets voor jou? De perfecte manier om op een gezellige en laagdrempelige manier kennis te maken met mij en mijn werk en vooral gelijk meer zelfinzicht te krijgen. Ik vind dat zo tof om te doen! Een vriendinnenavond vindt doorgang bij een aanmelding van 4 vriendinnen voor een vriendinnenavond. De naam doet anders vermoeden, maar ook voor familie, werkuitjes enzovoorts is dit een geweldig idee! Zie ik jou?
 

 
Of  is dit wat voor jou ? Een unieke manier van werken om jouw goud te vinden! We hebben allemaal zoveel moois in ons, we moeten het alleen wel gaan zien. Daar ondersteun ik heel graag in. Om je authentieke zelf te gaan leven, je potentieel.
 
Hierboven kun je al vanalles lezen over geboortepsychologie, Nine Star Ki en ook over de Maya Wijsheid. In Vind jouw Goud heb ik ook aandacht voor jouw Human Design. Ben jij een Generator, net zoals mij een Manifesting Generator, een Manifestor, Projector of Reflector. Dit weten geeft gelijk inzicht in je energie. Of die veel is als je je lekker voelt of dat je in een korte tijd veel werk kunt verzetten maar daarna echt rust nodig hebt. Onmisbare informatie voor iedereen, want het vertelt je hoe je op jouw manier in het leven kunt staan. Bijvoorbeeld niet met een baan van 9 tot 17u, maar juist door in ochtend hard te werken en in de middag rust te nemen. Dan zijn er nog 6 profiellijnen die je vertellen over je unieke zijn. Je autoriteit, definitie, poorten en kanalen. Ik ga niet je hele profiel uitpluizen, maar we pakken eruit waar jij meer voor mag staan. Wat je in je hebt, maar misschien te weinig laat zien en leeft. We kijken ook hoe en wat overeenkomt met de andere zienswijze die ik gebruik.
 
En dan last but not least Astrologie! Ik denk dat een ieder van ons zijn sterrenbeeld wel kent. Ik kende die van mijzelf ook, maar het werd zoveel meer inzichtelijk toen ik leerde dat je bij Astrologie de grote 3 hebt. Je sterrenbeeld, het teken wat in je zon staat, waar je steeds meer naar toe mag groeien. Wat jouw potentieel is, hoe je de inspiratie voor anderen mag zijn. Je maanteken wat veel vertelt over jouw gevoelsleven. Wat jou helpt je veilig en zelfverzekerd te voelen. En als laatste van grote 3 je ascendant. Dit is hoe anderen jou zien, hoe je overkomt op anderen. De grap is dat er grote tegenstellingen kunnen zijn in bijvoorbeeld je sterrenbeeld en ascendant. Zo maakt mijn sterrenbeeld niet alles af waar ik aan begin, terwijl mijn ascendant hier wel veel waarde aan hecht. Die struggle herken ik in mijzelf. Maar ik zie vooral ook wat ik hier te doen heb, ik ben tweelingen van horoscoop en hier om te inspireren. Wil jij ook weten hoe dit voor jou werkt? Ik vind het oprecht een van de tofste dingen om te doen in mijn werk, dus wees van harte welkom.
 


Op Instagram vind je altijd mijn meest actuele aanbod plus acties.